Direktlänk till inlägg 12 juni 2009

ÄR SKIVAT BRÖD VERKLIGEN BRA? och MEDICINFOKUS FÖRLORAT

Av Jim - 12 juni 2009 16:52

Det finns ett talesätt från USA som lyder 'The best invention since sliced bread' - Den bästa uppfinningen sedan skivat bröd- och min undran gäller vem det skulle vara bra för med färdigskivat bröd?


Slutanvändaren tjänar inte på att slippa skiva brödet själv,tvärtom. Brödet torkar mycket fortare och torrt bröd är det många som slänger här i rika delen av världen.


Alltså är det bagaren som tjänar på det skivade brödet,eller brödfabrikanten-en riktig bagare skulle kanske inte förlora sitt fokus på det sättet utan vill säkert tillhandahålla gott bröd i första hand för folk att äta snarare än att kasta i soporna.

Brödfabrikanten prioriterar mest ägarens vinstintresse med endast

läpparnas bekännelse till kvalitet vid sidan av det nödvändigaste.

I Sverige har vi bedrövligt,allt dyrare bröd.Med allehanda tillsatser.Som en sydeuropeisk uteliggare skulle rata.


Samma känsla får jag inför de jättelika läkemedelsbolagen som vi gemensamt utbildar forskare till för att anställa, att bedriva den OERHÖRT DYRA FORSKNINGEN som gör alla mediciner så dyra som samhället glatt betalar.


Om de vet att vi slantar upp vadhelst de begär är givetvis prislappen därefter. Forskningen är ju så dyr MEN inte dyrare än att de satsar tre gånger mer på riktad reklam mot den förskrivande profesionen,dvs läkare mfl.

Deras fokus skulle nog de flesta vänta sig låg på att framställa medikamenter och med dess hjälpa att bota sjuka,fast de är nog i huvudsak in the bizz för att maximera vinsten till ägarna.

De publicerar bara resultat som de vet är positiva till deras produkter och de resultat som visar på risker undertrycks och publiceras sällan i de stora prestigetunga vetenskapstidskrifterna.

Så man undrar om de alls är intresserade att bota och därmed  förlora kunden. Kanske att ha halvsjuka att sälja nya och allt dyrare kemikalier till borde vara en bättre väg att höja aktiekursen med.

Undrar sa flundran.







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jim - 29 juli 2009 05:23

papp skar av migsa inte alls adjöbara lämnade mig med mamm somstörtade kraschadeung och blind och räddför filmerav stil med hopptrasades av skräckför tiden och migfem år och döende inutii det som verkligenlever***jag sökte blihemförlovad- blott fem å...

Av Jim - 29 juli 2009 01:44

Komma till liv och träda in i döden.De vise ger upp sig själva för vad ögonblicket har att erbjudaHan vet att han kommer att dö,Och han har inget kvar att hålla fast vid:Inga illusioner i sina tankar,Inget motstånd i sin kropp.Han tänker inte på sina...

Av Jim - 29 juli 2009 01:32

Anledningen till att floder och hav kan betraktas somHärskare över dalgångarnas strömmarÄr på grund av att de är belägna under dem.Därför kan de vara deras härskare.Så om du vill vara över folkMåste du tala ödmjukt till dem.Om du vill leda demMåste d...

Av Jim - 29 juli 2009 00:57

18.När det stora Tao försvinnerDå uppstår plikt och rättvisetänkande.När intelligensen är manifesteradDå visar sig bedrägeriet.När relationerna inte är i harmoniDå kommer fromheten.När landet är i kaosDå framträder lojala ministrar.  ...

Av Jim - 8 juli 2009 09:21

MY SONG 

Ovido - Quiz & Flashcards